Reglement KOM-Award

Reglement KOM-Award 2017

Iedereen mag mee doen aan de Kom-Award( jong/oud, vrijetijdskunstenaar of gevorderd kunstenaar) indien men voldoet aan de volgende criteria:

 1. Het kunstwerk MOET aansluiten bij het thema van Festival KOM 2017: Tijd. De organisatie vraagt bij inschrijving om een verantwoording. Dit kan middels een schriftelijk verslag of een fotoverslag van het maakproces. Dit geldt als bewijsmateriaal dat het kunstwerk in 2016-2017 gemaakt is t.b.v. de wedstrijd. De verantwoording moet uiterlijk 12 september 2017 ingeleverd worden
 2. Deelnemers hebben zich ingeschreven via het(volledig ingevulde) inschrijfformulier* op de website( uiterlijk 12 september)
 3. Op het inschrijfformulier staat: “omschrijving”. De tekst die u hier invult wordt als beschrijving van het kunstwerk bij uw kunstwerk geplaatst. Zorg dus dat dit een duidelijke, pakkende tekst is. De organisatie staat vrij deze tekst aan te passen.
 4. Deelname is anoniem. Dit betekent dat er op het kunstwerk geen naam aanduiding en/of signatuur geplaatst mag worden
 5. Het kunstwerk moet (indien van toepassing) voorzien zijn van een goed ophangsysteem
 6. Alle deelnemers ontvangen €25,- onkostenvergoeding wanneer deelname is goedgekeurd door de organisatie. Dit bedrag wordt tijdens de festivalweek automatisch overgeboekt naar uw rekening
 7. Tijdens het festival kunnen beeldopnames gemaakt worden ( foto en/of film). Bij deelname aan de wedstrijd stemt de deelnemer automatisch toe dat deze opnames gebruikt mogen worden voor publicitaire doeleinden
 8. Niveau en/ of ervaring van de kunstenaars is niet van belang. De organisatie , maakt hier dan ook op geen enkele wijze onderscheid in
 9. Dit jaar worden alle kunstwerken van de wedstrijd wederom geëtaleerd in een tentoonstelling in één van de winkelpanden van Winkelcentrum het Arendshof te Oosterhout NB tijdens het KOM-festival dat dit jaar plaatsvindt van woensdag 27 september t/m zondag 2 oktober 2017.
 10. Er is beperkt plaats voor deelnemers. Vol=Vol
 11. Inleveren kunstwerken is op maandag 25 september tussen 16.00-18.00uur in het centrum ( exacte locatie wordt via mail aan u doorgegeven )
 12. De KOM-Award wedstrijd kent 2 prijzen:
  • 1e prijs: Deze prijs is voor de kunstenaar van het kunstwerk dat door het winkelend publiek de meeste stemmen heeft behaald. Je wint: de Kom-Award + €175,-
  • 2e prijs: Deze prijs is voor de kunstenaar die na de winnaar van de KOM-Award, de meeste stemmen heeft ontvangen, je wint hiermee €150,-
 13. De Kom-Award is een jaarlijkse wisseltrofee. Het beeld blijft eigendom van Festival KOM. Pas wanneer een kunstenaar 3 jaar opeenvolgend de winnaar is van de KOM-Award mag men deze award houden.
 14. Het winkelend publiek stemt (middels stembiljetten) op de volgende 3 punten:
 • creativiteit: het thema is op originele wijze toegepast in het kunstwerk
 • afwerking: je ziet dat er tijd en energie in is gestoken om het kunstwerk compleet/ ‘af’ te maken
 • persoonlijke smaak: het kunstwerk ‘doet’ me iets..

Aanmelden kan van 14 april 2017 t/m 12 september 2017

* Uitleg van begrippen op inschrijfformulier:
Vrijetijdskunstenaar: mensen die zo nu en dan schilderen en het een leuke hobby vinden. En deze hobby wel eens naar buiten willen brengen.
Gevorderd kunstenaar: mensen die al langer met kunst bezig zijn en die verschillende opleidingen/cursussen achter de rug hebben.

Indien u niet voldoet aan bovenstaande criteria behoudt Festival KOM zich het recht u niet te laten deelnemen aan de Kom-Award wedstrijd.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+