Koren 2020

Korenfestival 2020 geannuleerd

Tot onze grote spijt is het Korenfestival 2020 officieel gecanceld, net als vele andere evenementen ten spijt. Korenfestival is een onderdeel van het mooie Festival-KOM. Velen hebben ernaar uitgekeken, helaas zit er niets anders op.

Zoals bekend, zijn de redenen vanwege de landelijke regelgeving bepaald door de Overheid en het RIVM. Dit in verband met het coronavirus. Wij volgen dit nauwlettend en respecteren het gegeven.

Wat betreft de evenementen in NL, deze zijn verboden tot 1 september. De premier heeft al uitgesproken dat er geen evenementen mogen plaatsvinden totdat er een vaccin is. Dat brengt ook onzekerheid.

Aangaande het Korenfestival in Oosterhout, zijn er 2 locaties met een te hoog risico (verzorgingstehuizen). De overige podia locaties kunnen we niet overal de anderhalve meter waarborgen, zowel voor de koren zelf als voor het publiek.

De 50 Koren die voor dit jaar zijn bevestigd voor deelname zullen wij doorzetten naar volgend jaar. Normaal gesproken hebben alle koren de mogelijkheid om zich aan te melden, maar gezien de huidige situatie maken wij voor dit jaar een uitzondering.

De koren van 2020 dienen het koor nog wel officieel aan te melden. Uitnodiging met data en om in te schrijven voor deze koren volgt begin december. Begin januari volgt de uitnodiging naar koren die op de wachtlijst staan en begin februari de overige koren.

Hopelijk mogen wij jullie volgend jaar begroeten.

Blijf veilig en blijf gezond!!