Reglement KOM-Award

Reglement KOM-Award 2019

Iedereen mag mee doen aan de Kom-Award( jong/oud, vrijetijdskunstenaar of gevorderd kunstenaar) indien men voldoet aan de volgende criteria:

 1. Het kunstwerk MOET aansluiten bij het thema van Festival KOM 2019: FEEST!…
 2. Het deelnemende kunstwerk moet in 2017-2018 gemaakt worden t.b.v. de wedstrijd.
 3. Deelnemers hebben zich ingeschreven via het(volledig ingevulde) inschrijfformulier* op de website( uiterlijk 15 september)
 4. Op het inschrijfformulier staat: “omschrijving”. De tekst die u hier invult wordt als beschrijving van het kunstwerk bij uw kunstwerk geplaatst. Zorg dus dat dit een duidelijke, pakkende tekst is. De organisatie staat vrij deze tekst aan te passen.
 5. Deelname is anoniem. Dit betekent dat er op het kunstwerk geen naam aanduiding en/of signatuur geplaatst mag worden
 6. Het kunstwerk moet (indien van toepassing) voorzien zijn van een goed ophangsysteem
 7. Alle deelnemers ontvangen €25,- onkostenvergoeding wanneer deelname is goedgekeurd door de organisatie. Dit bedrag wordt tijdens de festivalweek automatisch overgeboekt naar uw rekening
 8. Tijdens het festival kunnen beeldopnames gemaakt worden ( foto en/of film). Bij deelname aan de wedstrijd stemt de deelnemer automatisch toe dat deze opnames gebruikt mogen worden voor publicitaire doeleinden
 9. Niveau en/ of ervaring van de kunstenaars is niet van belang. De organisatie , maakt hier dan ook op geen enkele wijze onderscheid in
 10. Dit jaar worden alle kunstwerken van de wedstrijd wederom geëtaleerd in een tentoonstelling in één van de winkelpanden van Winkelcentrum het Arendshof te Oosterhout NB tijdens het KOM-festival dat dit jaar plaatsvindt van woensdag 26 t/m zaterdag 29 september 2018.
 11. Er is beperkt plaats voor deelnemers. Vol=Vol
 12. Inleveren kunstwerken is op maandag 23 september tussen 16.00-18.00uur in het centrum ( exacte locatie wordt via mail aan u doorgegeven )
 13. De KOM-Award wedstrijd kent 2 prijzen:
  • 1e prijs: Deze prijs is voor de kunstenaar van het kunstwerk dat door het winkelend publiek de meeste stemmen heeft behaald. Je wint: de Kom-Award + €175,-
  • 2e prijs: Deze prijs is voor de kunstenaar die na de winnaar van de KOM-Award, de meeste stemmen heeft ontvangen, je wint hiermee €150,-
 14. De Kom-Award is een jaarlijkse wisseltrofee. Het beeld blijft eigendom van Festival KOM. Pas wanneer een kunstenaar 3 jaar opeenvolgend de winnaar is van de KOM-Award mag men deze award houden.
 15. Let op: deelnemers worden verwacht op zaterdag 28 september aanwezig te zijn bij de prijsuitreiking om 16.00uur. Mocht u afwezig zijn, gaat de prijs naar de deelnemer met de daaropvolgend meeste stemmen.
 16. Het winkelend publiek stemt (middels stembiljetten) op de volgende 3 punten:
 • creativiteit: het thema is op originele wijze toegepast in het kunstwerk
 • afwerking: je ziet dat er tijd en energie in is gestoken om het kunstwerk compleet/ ‘af’ te maken
 • persoonlijke smaak: het kunstwerk ‘doet’ me iets..

Aanmelden kan van 1 januari t/m 15 september 2019

* Uitleg van begrippen op inschrijfformulier:
Vrijetijdskunstenaar: mensen die zo nu en dan schilderen en het een leuke hobby vinden. En deze hobby wel eens naar buiten willen brengen.
Gevorderd kunstenaar: mensen die al langer met kunst bezig zijn en die verschillende opleidingen/cursussen achter de rug hebben.

Indien u niet voldoet aan bovenstaande criteria behoudt Festival KOM zich het recht u niet te laten deelnemen aan de Kom-Award wedstrijd.