Programma 2019

Hieronder kunt u per dag lezen wat ons feestprogramma is. Komt u een kijkje nemen op één of meerdere dagen?

Maandag 23 t/m zaterdag 28 september: KOM-AWARD

Dit jaar hebben 20 vrijetijds- en beroepskunstenaars een kunstwerk gemaakt met het thema van Festival KOM 2019: FEEST! In Arendshof 2 ( ongeveer tegenover de ANWB-Winkel) is dit jaar een kunstgalerie welke vrij te bezoeken is voor iedereen. De opzet is simpel: de gemaakte kunstwerken zijn tentoon gesteld.  Het winkelend publiek mag stemmen op meest creatieve, bijzondere kunstwerk. Het werk met de meeste stemmen wint de KOM- Award.

Wederom hebben ook een aantal locaties van SKO zich aangemeld. Deze kids hebben enorm hun best gedaan om een prachtig kunstwerk te maken met elkaar. Ook op de kids kan gestemd worden! Komt u een kijkje nemen?

Maandag 23 sept ( peuters en kleuters-middag)

We openen de feestweek met een poppenkastvoorstelling voor de allerkleinsten. Onze poppenspeelster Gerda ontvangt de kinderen samen met haar gitaar op muzikale wijze en verzorgt  daarna een interactieve voorstelling met haar unieke poppen.

Alle peuters en kleuters zijn welkom op het Hemaplein om naar deze gratis voorstelling te komen kijken en een glaasje ranja hoort hier natuurlijk ook bij!
Kleuterklassen van omliggende scholen zijn benaderd, maar deze middag zijn ook alle papa’s en mama’s en opa’s en oma’s welkom om aan te schuiven. Het is vrije inloop, dus reserveren is niet nodig!

Er zijn twee voorstellingen: 13.30-14.30uur + 15.00-16.00uur
Locatie: Hema-plein

Dinsdag 24 september  (seniorenmiddag)

In de afgelopen 10 jaar zijn senioren met regelmaat betrokken geweest bij de activiteiten van Festival KOM. Dit jaar is wederom een middagprogramma samengesteld voor bewoners van verschillende zorgcentra in Oosterhout. Wij ontvangen de senioren van De doelen, Oosterheem en Slotjesveste met open armen op het Hema-plein waar ze 2x 30 minuten een kunstzinnige workshop komen volgen. Het programma:
* herfstkransen maken
* pompoenen versieren
* cupcakes decoreren
* ouderlijk huis reconstrueren

De middag wordt afgesloten door een kooroptreden van 15.30 tot 16.00uur onder het genot van een borreltje.      
De workshops zijn van 13.30 tot 15.30uur. Vrije inloop voor 65+ is mogelijk, mits er ruimte is aan tafel, dus schuif gezellig aan!
locatie: Hemaplein

Woensdag middag 25 september ( Kom4Kids 4-12 jaar)

Zoals ieder jaar is er deze middag weer volop te beleven. Je ziet allerlei gratis (kunst)-activiteiten voor kids verspreid over het plein. Het idee is heel simpel: loopt rond ( alleen of met papa en mama), schuif aan, het een leuke creatieve middag en neem natuurlijk je kunstwerken mee naar huis! In het kader van ons 10 jaar bestaan hebben wij gekozen hoogtepunten van afgelopen jaren aan dit programma toe te voegen. Denk hierbij aan:

* strijkkraal creaties maken
* pasta kunst
* Haarkrijt
* Henna-tatoeages
* punchen
* Fiets je schilderij
* En nog veel meer!

Deze middag is van 13.00 tot 16.30uur
Locatie: Hema-plein


Donderdag 26 september en vrijdag 27 september  (scholen)

Natuurlijk werkt Festival KOM weer graag samen met Oosterhoutse basisscholen. Alle groepen  6 en 7 zijn weer uitgenodigd om met de hele klas naar het Centrum te komen voor 2x 45 minuten kunstworkshops in allerlei disciplines.

Denk hierbij aan:
* Mozaïeken van tegels
* Kunst in potjes met zout krijt
* Djembé muziek
* De basis van Handlettering
* Cupcakes decoratie
* Straattekeningen
* Dansworkshops
* Henna tatoeages


Deze workshops vinden plaats tussen 9.00 en 15.30uur
Locatie: Hema-plein

Vrijdagmiddag 27 september (Prisma)

Jarenlang assisteren cliënten van Prisma, Festival KOM al met het decoreren van het centrum. Nu worden ze in de watten gelegd en komen ze ook een tweetal workshops volgen

*Djembé muziek
*Cupcakes decoreren
Iedereen is welkom om deze middag een kijkje te komen nemen van 13.15-14.30uur
Locatie: Hema-plein

Ivm. geluid worden de djembé workshops buiten gegeven.

Zaterdag 28 september ( koren en straattheater)

KOREN:
Deze dag stroomt Oosterhout over van bezoekers. Koorleden uit het hele land reizen naar Oosterhout om hier twee keer op te treden op unieke locaties in het centrum. Korte indicatie : 50 koren, 1900 koorleden, 12 speellocaties, allerlei stijlen (van gospel  tot smartlappen, pop en schipperskoren, alles komt voorbij)

In verband met ons 10-jarig bestaan hebben wij een spectaculair eindoptreden op de Markt in Oosterhout om 16.30uur!!

+/- 30 koren gaan met elkaar drie nummers zingen onder begeleiding van één dirigent en hiermee vormen wij het GROOTSTE KOOROPTREDEN VAN NEDERLAND! Burgemeester Buijs zal aanwezig zijn om het Festival officieel mee af te sluiten.
Kijk op deze pagina voor het hele programma van het korenfestival.

Zaterdag 28 september  STRAATTHEATER

Van 10.00 tot 16.30uur komt u heel veel theater tegen in en om het centrum!
Geen Festival KOM zonder straattheater! Al jarenlang verzorgen amateurs en professionals mooie, ontroerende, grappige en interactieve acts in de winkelstraten van Oosterhout. Dit jaar hebben wij sluiten wij ons festival af waar het ooit begonnen is: op de Markt van Oosterhout. Deze dag is er op de markt van alles te beleven van jong tot oud. Van een Leuke kindervoorstelling, tot rondlopende stokstaartjes, insecten, onhandige pizzabezorger, je komt ze vast en zeker tegen! Zie hieronder de uitleg van de acts en het complete schema per locatie: 

Straattheateracts:

S

TAILS
Twee stokstaartjes ontsnapt uit de dierentuin, op zoek naar een nieuwe clan. Nieuwsgierig, speels en hartverwarmend. Ze zijn knuffelbaar, maar ook brutaal…het blijven roofdiertjes. En probeer je in mensentaal een gesprek met ze te voeren, dan krijg je antwoord in het “stokstaarts”. Kan je ook zoenen met je neus? Het stokstaartjes-duo is op zoek naar warmte en spreiden hun pootjes voor een innige omhelzing……met jou! Free Hugs! 

MANNETJE MONDRIAAN
 Mannetje Mondriaan loopt in een keurig Mondriaan-rokkostuum met strik, pet en koffertje.

Hij zal diverse rechte lijnen en vlakken lopen die voorkomen op de schilderijen van Mondriaan.
De lijnen worden getrokken dwars door het publiek, over tafels, over straat en pleinen.
Ook worden er door middel van linten in Mondriaan kleuren kontakten en communicaties gemaakt onder het publiek.

HET PAINTBALL ATELIER

Wat een meesterwerken worden er in Het Paintball Atelier gemaakt.

Niet met pallet en kwast maar met paintball pistolen.
Een huis, bal, vliegtuig of misschien juist meer iets van het seizoen!?
Het maakt helemaal niets uit voor welke basis je kiest. Bij Het Paintball Atelier is het een spektakel om kunst te maken!!!

BIG BUGS

Stel je voor: je staat onverwachts oog in oog met een levensgrote kakkerlak, of een enorm stippelbeestje, of nog erger: een mega kever. Wat doe je?
Probeer je ze wellicht even te aaien? Leer je snel hun Latijnse namen uit je hoofd? Gil je het uit en maak je dat je weg komt? Probeer je fobie in toom te houden: deze beestjes zijn mensvriendelijk……meestal. Maar voor alle zekerheid houdt de dompteur ze in de gaten!

ZEG HET MET EEN KAARTJE

Schrijf weer eens een échte kaart aan iemand waarvan je houdt of die je mist of die het gewoon verdient om iets leuks te horen. De rok van onze Valentina bestaat uit meer dan 50 postkaartjes met mooie teksten. Daar mag je er eentje van uitzoeken. Je kaartje kun je schrijven op haar schrijftafeltje dat ze op haar buik draagt. Uit haar hoed tovert ze een postzegel en je kunt het kaartje posten in de brievenbus op haar rug. En de kaart wordt bezorgd!

AMIO( voorstelling)
Het vrolijke duo Amio en Tante Josefien hebben hun pipowagen geparkeerd op festival KOM en maken er echt een feestje van!

Ze spelen 2 spannende, interactieve voorstellingen (geschikt voor alle leeftijden, meekijken gewenst tot 6 jaar) en zingen hun tophits: “ik ben geen kip”, “roze” en “fantasie”!

Voorstelling 1: Het mysterieuze pakketje
Er is een mysterieus pakketje bezorgd bij de wagen van Amio en Josefien. Hun vrolijke dag krijgt ineens een heel spannende wending als ze zien wat erin zit! Amio en Tante Josefien zetten alle zeilen bij om een gemene schurk te verslaan en hebben daarbij jouw hulp nodig!

Voorstelling 2: De kip en het ei.
Op een doodnormale dag gaat de telefoon bij Amio en Josefien en het telefoongesprek loopt compleet uit de hand: Amio en Josefien dreigen hun huis te verliezen! Amio moet daarom zijn excuses aanbieden, maar hij heeft geen idee hoe! Helpen jullie hem met het bedenken van een goed cadeau?

PIZZA PRONTO

Petro is bezorger bij Pizza Pronto. U heeft toch zeker die 28 Quatro Staggioni besteld?  Kunt u even aanpakken en gelijk afrekenen graag. En pronto…..voordat alles koud wordt.

TRES LOCO’S
Tres Loco’s is een straattheater-gezelschap met show vol vrolijke muziek en humor. De drie mannen maken muziek mét acrobatiek én jongleren op hoog niveau. En ja, het liefst alles tegelijk!

ER WAS EENS EEN KAPSALON
In deze kapsalon wordt niet betaald met geld maar met mooie woorden. In ruil voor een liedje, dansje of een gedicht krijg jij een feestelijk en kleurrijk kapsel. Tijdens het kappen zingt de kapster zelf ook en vertelt ze mooie verhalen over haar leven in de kapsalon.

KELLY DE VOS – AERIAL TISSUE ACT/ LUCHTACROBATIEK
In 2012, net na de finale van Holland’s got Talent, was Kelly ook bij Festival KOM te zien met een spectaculair optreden met doeken en luchtacrobatiek en nu is ze terug met een act in een 6,5 meter hoge stellage. In de tussentijd heeft ze zich enorm ontwikkeld, bijvoorbeeld bij Circus Renz Berlin. Luchtacrobatiek vraag je veel van je lichaam, lenigheid, balans en coördinatie is waar het om draait. Ook dient u veel vertrouwen te hebben in uw kunnen. Acrobatiek in de lucht geeft gegarandeerd een spektakel. Mensen kijken met ingehouden adem of het allemaal wel goed gaat… En dat het goed gaat, is zeker bij Kelly de Vos! Kelly geeft twee duo acts optreden, speciaal op maat gemaakt voor Festival KOM, op de Markt onder begeleiding van spectaculaire muziek.

MARKT OOSTERHOUT
tijdact
vast programma:
10.00-13.00De kunstzinnige kapsalon 
11.30-15.30Paintball Atelier 
10.00-16.00auto’s schilderen
11.00-16.00Henna tatoo
11.00-16.00Mozaieken
12.30-16.30Karikatuur tekenaar
Theateracts:
10.30-11.00Amio ( 3+ voorstelling)
12.45-13.15Amio ( 3+ voorstelling)
13.30-14.00Tres Loco’s 
13.45-14:15Mannetje Mondriaan
14.00-14.30Big Bugs
14.30-15.00Tres Loco’s 
15.00-15.30Tails
15.15-15.25Kelly de Vos aerial tissue act
15.30-16.00Tres Locos
16.00-16.30Tails
16.15-16.25Kelly de Vos aerial tissue act
16.25 -16.30uitreiking KOM-Award
16.30-16.45GROOTSTE KOOROPTREDEN VAN NL!
ARENDSHOF( overdekt gedeelte centrum)
Vast programma ( HEMA-Plein)
TijdAct
12:00-16:00Fiets je schilderij
 
Theateracts:
11.30-12.00Pizza pronto
12.00-12.30Zeg het met een kaartje
13.00-13.30Big Bugs
13.30-14.00Pizza Pronto
14.00-14.30Zeg het met een kaartje
14.45-15.15Mannetje Mondriaan
 
WINKELSTRATEN (buiten centrum)
Theateracts:
TijdAct
12.00-12.30Big Bugs
12.30-13.00Pizza Pronto
13.00-13.30Zeg het met een kaartje
12.45-13.15Mannetje Mondriaan
14.00-14.30Tails
14.30-15.00Pizza pronto
15.00-15.30Zeg het met een kaartje
15.45-16.15Mannetje Mondriaan